Pomen razvoja podjetništva v Občini Cirkulane

Občina Cirkulane je vpeta v našo regijo in ima na področju razvoja podjetništva enake težave kot celotna regija Spodnjega Podravja. Zato je nujno potrebno ukrepanje tako vlade kakor posamezne lokalne skupnosti, saj bomo le tako skupaj s podjetniki in obstoječimi mikro, malimi in srednje velikimi podjetji našli ukrepe za razbremenitev slovenskega gospodarstva ter spodbujanje podjetništva med mladimi, zaposlenimi ali iskalci prve zaposlitve, ki se odločajo za samostojno podjetniško pot.

V programskih lokalnih rešitvah za Občino Cirkulane 2014 – 2018 podajamo velik poudarek na konkretnih ukrepih, ki so povezni z razvojem podjetništva v Občini Cirkulane in s katerimi želimo doseči spodbudno okolje za zaposlovanje s ciljem omogočiti in spodbujati višjo zaposlenost in varnost vseh generacij v Občini Cirkulane.

Z uveljavitvijo mreže inovativnih idej za medsebojno povezovanje domačih obrtnikov, podjetij in turističnih ponudnikov v sodelovanju z Območno obrtno zbornico, Štajersko gospodarsko zbornico, Kmetijsko gozdarsko zbornico in drugim podpornim okoljem za podjetništvo bomo spodbujali in zagotavljali različne vire financiranja za mikro in mala podjetja ter zagotavljanje razvojnih spodbud za učinkovito črpanje evropskih sredstev za podjetja na območju Občine Cirkulane.

Med posebnimi ukrepi lahko omenimo tudi spodbujanje in sofinanciranje šole mojstrstva za medgeneracijski prenos znanj in izkušenj.

Programska izhodišča za malo gospodarstvo.