Obisk vladne delovne skupine za razvoj Haloz

V ponedeljek, 15.06.2015 je Vladna delovna skupina za pripravo celostnih ukrepov za razvoj Haloz, ki jo vodi državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, izvedla terenski delovni obisk v Halozah.
Obiska so se udeležili še drugi predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstva za finance, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za kulturo in celotna ekipa delovne skupine za Haloze.

Obisk je zajemal seznanitev s situacijo na gradu Borl, obisk primera mlade vinogradniške kmetije Nejc Gorjup, seznaitev z delovanjem Lokalne akcijske skupine Haloze, primer dobre prakse proizvodnje sira na sirarstvu Bedrač iz Slatine, obisk kmetije Pernek ter ob zaključku v Žetalah srečanje z župani in zainteresirano javnostjo. Na srečanju smo v javni razpravi še pojasnili določene podrobnosti in nekatere konkretne primere, ki ovirajo razvoj Haloz ter priložnosti, ki bi jih bilo smiselno realizirati v prihodnosti za dosego zastavljenih ciljev.

Za več utrinkov klikni tukaj.