Odprtje prvega dela AC Draženci-Gruškovje

V sredo, 22. 11. 2017 je predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar skupaj z
Ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem in direktorjem DARS-a Tomažem Vidicem odprl prvi del odseka AC Draženci-Gruškovje. Omenjeni odsek poteka skozi Haloze in povezuje sever in jug Evrope.

V Občini Podlehnik se je obisk nadaljeval v osrčju Haloz na Gorci pri Podlehniku na lokaciji viničarskega muzeja, kjer so se pridružili tudi Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc in poslanci SMC iz DZ.

Med udeleženci srečanja je potekal pogovor o razvojnih možnostih ob novi pridobitvi AC Draženci – Gruškovje, ki poteka skozi Haloze in po njej letno potuje 9,1 mio potnikov v obe smeri. Vsi sogovorniki so bili enotnega mnenja; da bi se dejansko dosegel ekonomski preboj Haloz in izkoristilo neulovljivo prednost, je nujno potreben sistematičen celovit pristop sodelovanja skupaj z državo, lokalnimi skupnostmi in zainteresiranimi ključnimi deležniki razvoja gospodarske, turistične in kmetijske dejavnosti na območju Haloz.

Predsednik LO Ptuj SMC Brane Kumer se je zavzel, da ob snovanju državnih razvojnih strategij je potrebno upoštevati specifične dejavnike tudi takih območij kot je Spodnje Podravje.

Občinska svetnica Občine Cirkulane Mira Petrovič je na srečanju poudarila, da imamo v Halozah več dobrih projektov s področja vinogradništva in turizma, zlasti v povezavi s kulturno in naravno dediščino, ki pa za uspeh potrebujejo podporo tako na državni kot lokalni ravni. Ob tem je poudarila pomen revitalizacije gradu Borl kot enega ključnih kulturnih spomenikov v Halozah.

Člani in simpatizerji SMC Cirkulane smo aktivno pomagali pri organizaciji in uspešni izvedbi srečanja na Gorci pri Podlehniku.

Utrinki s srečanja so dosegljivi tukaj.