V Cirkulanah zdravnik vseh 5 dni v tednu

Na dopisni občinski seji Občine Cirkulane z dne 15.1.2018  je občinski svet obravnaval predlog odloka o predmetu in pogojih za dodelitev koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti v občini Cirkulane. Občinska svetnica SMC - Mira Petrovič je predlog podprla, saj bo z njim  Občina Cirkulane pridobila odobren program cele zdravstvene oskrbe.



V sredo, 14.2.2018 je na Ministrstvu za zdravje  potekal sestanek med direktorico Direktorata za zdravstveno varstvo Tanjo Mate in Občino Cirkulane, na katerem so pregledali prispele dokumente. Ministrstvo za zdravje podpira prizadevanja, da bi bil v Cirkulanah omogočen program cele zdravstvene oskrbe, kar konkretno pomeni povečanje prisotnosti zdravnika s sedanjih tri dni na vseh pet dni v tednu.

S strani ministrstva je Občina Cirkulane dobila priporočila, da ustrezno korigira predložene dokumente skladno z navodili.

V Stranki modernega centra podpiramo omejeni predlog in si bomo še naprej prizadevali za petdnevno zdravstveno oskrbo v Cirkulanah, saj ima dostopnost zdravstvenih storitev velik  pomen za občane, ki živimo na podeželju in ob državni meji ter smo oddaljeni od večjih urbanih središč.