Obisk na Dnevu Haloz v Ljubljani


V sredo, 31. avgusta, poteka Dan Haloz v Ljubljani, kjer se bodo na prodajno promocijskih stojnicah predstavili ponudniki iz Haloz. Dogodka se bodo udeležili tudi vodja poslanske skupine SMC in podpredsednica SMC dr. Simona Kustec Lipicer, generalni sekretar dr. Erik Kopač in poslanka Vesna Vervega.

V sklopu dogodka se bodo izvedla tudi naslednja srečanja:

- Minister za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan in državna sekretarka mag. Tanja Strniša
- Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc
- Srečanje županov občin z območja Haloz z županom MO Ljubljana Zoranom Jankovičem o možnostih sodelovanja med podeželjem in mestom

Več o dogodku se nahaja tukaj

Vodja poslanske skupine in podpredsednica stranke dr. Simona Kustec Lipicer, generalni sekretar stranke dr. Erik Kopač in poslanca Vesna Vervega ter Simon Zajc so danes v središču Ljubljane obiskali prireditev Dan Haloz.  “Haloze so Slovenija v malem: Haloze bogatijo čudovita narava ter prijazni in delovni ljudje. Vesela sem, da prav ti srčni ljudje danes svoje edinstvene izdelke predstavljajo tudi v zeleni prestolnici Evrope. Zavzemam se za to, da državljanke in državljani podpiramo lokalne pridelovalce in kupujemo lokalno. Hkrati pa mora tudi država več pozornosti namenjati kmetijski politiki, gorskemu kmetovanju in razvoju turizma,” je poudarila dr. Kustec Lipicer. 


Sporočilo za javnost Stranke modernega centra ob obisku na Dan Haloz v Ljubljani