13. redna seja Občinskega sveta Občine Cirkulane


V sredo, 5.10.2016 je potekala 13. redna seja Občinskega sveta Občine Cirkulane na kateri je v peti točki dnevnega reda Občinski svet potrdil nove cene programov vrtca, ki so višje za 4,39%. Ceno je bilo potrebno spremeniti zaradi napredovanja delavcev, višine regresa, preoblikovanja skupin in stroškov za nemoteno poslovanje vrtca. Po poročilu računovodstva iz Osnovne šole, skupin še niso uspeli popolnoma zapolniti, tako, da so trenutno še prosta mesta v vrtcu v Cirkulanah. Predvideva se, da bodo mesta izpopolnjena do januarja 2017. Občinska svetnica Mira Petrovič je postavila vprašanje, kako je z možnostjo rezervacije prostora v vrtcu v poletnih mesecih, kar je staršem omogočeno v nekaterih drugih vrtcih. Stališče župana je bilo, da je delež, ki ga starši plačujejo za vrtec že tako majhen in ta dodatna ugodnost ni potrebna.


V sedmi točki dnevnega reda je Občinski svet soglasno sprejel Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda osnovne šole dr. Ljudevita Pivka Ptuj. Ustanovitveni deleži so izračunani glede na število prebivalstva, na občino Cirkulane to znese 3,41%. Del stroškov je fiksen, del pa se obračunava glede na število otrok, ki so vključeni v šolo iz posamezne občine.

V deveti točki dnevnega reda je tekla razprava glede problematike kakovosti pitne vode, o kateri so na pobudo svetnice Mire Petrovič govorili že na predhodnih občinskih sejah. Na osnovi razprave je Občina Cirkulane naročila analizo vode v neodvisnem laboratoriju. Vzorec je bil vzet v prostorih občine Cirkulane, analiza je pokazala, da je vzorec zdravstveno ustrezen in skladen s Pravilnikom o pitni vodi.  Mira Petrovič je opozorila, da s kvaliteto vode kljub temu ne moremo biti zadovoljni, »saj je analiza pokazala visoko vsebnost pesticidov v vodi, predvsem atrazina, ki je zelo zdravju škodljiv. Prav je, da se tega zavedamo in v prihodnosti sprejmemo potrebne ukrepe za izboljšanje stanja.« K izboljšanju kvalitete vode bo pripomogla gradnja novega globinskega vodnjaka, ki so ga občine že podprle. Projekt se že izvaja, izbrano je tudi že zemljišče v Skorbi, ki je v lasti Komunalnega podjetja Ptuj, tako da ne bodo nastali dodatni stroški za nakup zemljišča.

V deseti točki je direktorica občinske uprave seznanila prisotne, da bo pri Osnovni šoli Cirkulane odslej postavljen novi zabojnik, kjer bo možno odlagati male gospodinjske aparate (elektro naprave) in baterije.

V točki vprašanja in pobude je župan seznanil prisotne, da je Martin Vidovič odstopil z mesta predsednika VO Gradišča in člana odbora za infrastrukturo.

Občinska svetnica Mira Petrovič je prisotne na občinski seji seznanila s pričetkom vzdrževalnih del na gradu Borl in predlagala, da se na dnevni red ene od naslednjih občinskih sej uvrsti tudi razprava o gradu Borl.


Dnevni red 13. občinske seje Občine Cirkulane:

1. Ugotovitev navzočnosti, potrditev dnevnega reda;
2. Potrditev zapisnika 12.redne seje Občinskega sveta Občine Cirkulane;
3. Poročilo o realizaciji sklepov;
4. Polletno poročilo OŠ Cirkulane - Zavrč za leto 2016;
5. Določitev cene programov vrtca Cirkulane;
6. Polletna realizacija proračuna občine Cirkulane za leto 2016;
7. Odlok o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda osnovne šole dr. Ljudevita Pivka ptuj - 1. obravnava;
8. Polletna realizacija za leto 2016 OŠ dr. Ljudevita Pivka;
9. Analiza vode na območju občine Cirkulane;
10. Odvoz odpadkov na območju občine Cirkulane, dopis Čisto mesto Ptuj;
11. Vloge in pobude občanov in drugih subjektov