Kandidat za poslanca iz vrst SMC Cirkulane

Mira Petrovič, občinska svetnica SMC v Občini Cirkulane
Člani SMC Cirkulane smo ena od bolj aktivnih skupin v Lokalnem odboru SMC Ptuj in v Sloveniji, o čemer priča tudi nagrada, ki smo jo leta 2016 prejeli od vrha stranke. V posebno priznanje si štejemo tudi obiske več visokih vladnih predstavnikov, ki so obiskali Cirkulane ob različnih priložnostih, na čelu s predsednikom vlade, dr. Mirom Cerarjem. Prav poseben dogodek pa je bila terenska seja poslanske skupine SMC, ki je v Cirkulanah potekala lani spomladi. 
Ob teh obiskih in po njih smo naredili  vse, da smo odgovorne seznanili z razvojno problematiko Cirkulan in Haloz ter skušali skupaj z njimi iskati ustrezne rešitve. Prvi premiki na področju kmetijstva, gospodarstva in turizma se že kažejo. Tako poteka projekt prestrukturiranja vinogradništva v vinorodnem podokolišu Haloze, z izgradnjo poslovne cone se obetajo nova delovna mesta, izboljšuje se osnovno zdravstveno varstvo občanov, obetajo se nove možnosti za razvoj turizma. Končno so zagotovljena tudi sredstva za resnejšo revitalizacijo gradu Borl v sklopu projekta Natura 2000 in sanacijo podora pod gradom.

Dr. Dragan Matič, predsednik parlamentarnega odbora za kulturo, Jernej Golc, občinski koordinator SMC ter predsednik vlade dr. Miro Cerar ob obisku na gradu Borl, junij 2015. (Foto: Albin Bezjak)


Uspehe na nivoju države želimo v največji možni meri prenesti na lokalno raven, tako da bomo rezultate občutili  tudi v vsaki naši vasi. Izjemnega pomena pri tem je povezovanje lokalnih akterjev z ministrstvi in drugimi organi državne uprave. Poslanec kot predstavnik ljudstva v državnem zboru lahko tukaj odigra pomembno vlogo. Zato smo izvršnemu odboru SMC za kandidata za poslanca predlagali Jerneja Golca, občinskega koordinatorja SMC Cirkulane. Zakaj? Ker na svoji poklicni pot že vrsto let deluje v projektih za razvoj Haloz in slovenskega podeželja nasploh,  pri čemer sodeluje tako z lokalnimi skupnostmi kot z resornimi ministrstvi. Prepričani smo, da bo s svojo strokovnostjo, izkušnjami  in zagnanostjo veliko prispeval k razvoju kmetijstva, gospodarstva in turizma ter lokalne skupnosti.

Vsak posameznik lahko s svojimi dejanji, znanjem in idejami prispeva h kreiranju razvojne politike svojega kraja in za boljšo prihodnost naše države.  V Halozah nismo znani po visoki volilni udeležbi, pa vendar je udeležba na vsakokratnih volitvah odgovorno dejanje  ozaveščenega državljana. Zato vas vabim, da se tokratnih volitev udeležimo v čim večjem številu.

Mira Petrovič, občinska svetnica SMC v Občini Cirkulane