Za kaj si bom še posebej prizadeval?

Vsakodnevno se pri svojem delu srečujem z operativnim izvajanjem zakonov, uredb in drugih predpisov na samem terenu. Prepričan sem, da lahko s spremembami in poenostavitvami olajšamo marsikatero breme prebivalcem, podjetnikom, kmetijam in vsem aktivnim državljanom Slovenije.

#JernejGolc













Slovenija prihodnosti za Haloze in Kidričevo danes!

Zeleno
Pravičnejša porazdelitev denarja kmetijam za pridelavo varne in lokalno pridelane hrane na območjih z omejenimi dejavniki kmetovanja, kot so hribovske kmetije in kmetije na vodovarstvenih območjih.
Ukinitev Sklada kmetijskih zemljišč in vrnitev zemlje lokalnim skupnostim in družinskim kmetijam, ki jo obdelujejo.
Nadaljevanje prestrukturiranja vinogradništva v vinorodnem podokolišu Haloze.
Spodbude za energetsko sanacijo stavb v državni, občinski in zasebni lasti za bolj učinkovito rabo energije.
Izgradnja ceste Ormož-Ptuj s povezavo na mejni prehod Zavrč. Urejanje cestnih povezav na industrijsko cono Kidričevo in medsebojne cestne povezave med urbanimi središči v Halozah.

Zdravo
Nadaljevanje izgradnje Urgentnega centra Ptuj
Davčne olajšave v višini 5% letne dohodnine posameznika za večjo dostopnost za zdravje koristnih aktivnosti in aktivnosti na področju športa.

Pravično
Krepitev bolj dostopnih razvojnih spodbud za domače vlagatelje za nova delovna mesta in družbeno odgovorno gospodarstvo.
Uveljavitev statusa obmejnih problemskih območij pri razvojnih ukrepih države.

Varno
Spodbude za večje sodelovanje občin (nadgradnja sistema skupnih občinskih uprav in skupnega sistema za črpanje EU sredstev)
Večje sodelovanje občanov pri oblikovanju občinskega proračuna.
Izboljšanje učinkovitega črpanja EU sredstev na podeželju.

Digitalno
Ureditev dostopa do interneta za vse.
Uvedba davčne olajšave do 5% letne dohodnine za večjo dostopnost aktivnosti na področju kulture in zvišanje sredstev za programe in infrastrukturo v kulturi.