Obisk ministrice mag. Ksenije Klampfer v Cirkulanah

V sredo, 14.11.2018 je na povabilo SMC Cirkulane bila na kratkem delovnem obisku v Cirkulanah ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer, kjer je tekel pogovor o pomenu in možnostih dolgotrajne oskrbe na podeželju v Halozah.


V Stranki modernega centra Cirkulane smo mnenja, da vsled staranja prebivalstva bi želeli, da ljudje ostanejo čim dalj časa v okolju kjer živijo. Zavzemamo se za razvoj modelov dolgotrajne oskrbe na domu in razvoju celovite oskrbe starejšim doma. Tako, da bi lahko ostali čim dlje doma, od koder prihajajo; v smislu dolgotrajne oskrbe na domu. Pri čemer so pri tem številne prednosti glede kvalitete življenja v mirnem lokalnem okolju in možnosti številnih dodatnih storitev za starejše in ustvarjanja novih delovnih mest na podeželju.

Povabili smo oba kandidata za župana Občine Cirkulane, ki sta se odzvala povabilu. Vabljeni so bili vsi svetniki, od katerih sta se udeležila Mira Petrovič in Anton Bratušek. Vabljeni pa sta bili tudi obe NVO, ki se na območju občine Cirkulane ukvarjata s problematiko Društvo upokojencev Cirkulane in Klub Halonga in oba sta se tudi odzvala vabilu. 

Dogodek se je odvijal v stari večnamenski dvorani v Cirkulanah, ker je občinska sejna soba bila zasedena zaradi izvajanja predčasnih volitev. 

Hvala vsem, ki ste se odzvali povabilu in s svojimi pogledi in predlogi prispevali k kvalitetni razpravi. Zavzemali se bomo za razvoj uspešnih modelov dolgotrajne oskrbe na domu, za skrb za starejše in njihovo vključevanje v družbo.