Poslanka Mojca Žnidarič na obisku v Cirkulanah

V ponedeljek, 11.2.2019 je na povabilo županje Občine Cirkulane Antonije Žumbar Cirkulane obiskala poslanka Mojca Žnidarič. Skupaj z občinsko svetnico Miro Petrovič sta se udeležili sestanka na občini Cirkulane, na katerem je tekel pogovor o naslednjih temah:

Največji potencial občine Cirkulane je  v razvoju turizma na podeželju. Občina Cirkulane si prizadeva urediti tudi kolesarske poti v navezavi na grad Borl in Dravsko kolesarsko pot, ki poteka iz Ptuja proti Varaždinu. Pri takšnih infrastrukturnih projektih je nujno širše povezovanje med občinami znotraj Haloz kakor tudi širše v regiji, saj se turizem in turisti ne ozirajo po občinskih mejah.


- Parcele v poslovni coni Dolane so bile že prodane investitorjem, pri tem projektu je aktivno sodeloval in pomagal tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Načrtuje pa se tudi že širitev poslovne cone.

- Uredba o obmejnih problemskih območjih bi se morala bistveno bolj upoštevati pri namenskih ukrepih skozi razpise in pri samem točkovanju pri kandidiranju občin na razpisih, saj bodo le tako lahko manj razvite občine dohitele razvitejše predele Slovenije.

- Beseda je tekla tudi o nujnosti zakonske ureditve dolgotrajne oskrbe (predvsem v smeri čim daljšega bivanja starejših oseb v domačem okolju)

- Županja je poslanki Mojci Žnidarič ponudila možnost poslanske pisarne v prostorih občine Cirkulane tako da bo lahko poslanka po predhodnem dogovoru dosegljiva tudi za občane občine Cirkulane.