Poslanec Rajić obiskal čistilno akcijo grad Borl 2019


V soboto, 19.5.2019 je na gradu Borl potekala tradicionalna prostovoljna čistilna akcija, ki jo že 13. leto organizira Društvo za oživitev gradu Borl. S svojo prisotnostjo je akcijo podprl tudi poslanec DZ Branislav Rajić - Bane. Seznanil se je z aktualno tematiko na gradu Borl in pohvalil prizadevanja krajanov za njegovo oživitev.



Jernej Golc, občinski koordinator SMC se je poslancu zahvalil za obisk: "V Stranki modernega centra Cirkulane smo zelo počaščeni in veseli, da ste se kljub zasedenemu urniku odločili in obiskali grad Borl in udeležence prostovoljne čistilne akcije.

Grad Borl je največji razvojni potencial za Haloze in okolico, pomemben za razvoj gospodarstva, turizma in kmetijstva. Veseli smo, da so naša prizadevanja uslišana tudi pri lastniku, Ministrstvu za kulturo. Dejstvo je, da je v preteklosti grad Borl dajal zaposlitev več kot 40 osebam in številne dobrote, ki so jih proizvedli okoliški domačini, so bile prodane na krožnikih na gradu Borl.

Zato smo izredno veseli, če najdemo zaveznike, ki so pripravljeni podpreti našo idejo o oživitvi gradu Borl in s tem tudi ohranitvi spomenika državnega pomena."